Menü
HU

Verizon’s spyware-launcher will be sending app usage data to advertisers

An app launcher and search tool AppFlash will be pre-installed on devices sold by Verizon. It allows the telecommunication giant and its partner companies to track the usage of apps on the phone and gather a lot of other information on the behavior of its user. The launcher is now being tested on LG K20 V.

A launcher is a “skin”-app that allows changing the interface and functions of a smartphone, adds additional services, options and settings to the operation system. In order to do this, the app demands access to a bunch of system functions and to the device’s contents.

An expert of the Electronic Frontier Foundation has called AppFlash “spyware” and expressed concern over privacy protection since the launcher gathers information about apps that are installed on a device by its user. It also has access to web search and browsing history. It is allowed by its privacy policy to use this information for targeting ads and to share it within the “Verizon family of companies”. This family includes AOL and Yahoo that dominate web advertising market.

It’s quite easy to imagine the variety of strategies of exploiting the information about apps that a person uses. Advertisers love to know what bank you keep your money at or if you have installed a fertility calendar. A device’s owner can switch AppFlash off, but a root access is required to remove it. Until uninstalled, an app cannot be considered innocuous.

Another point of concern for EFF experts is the potential vulnerability of AppFlash to hackers. Being hacked, the app grants access to the sensitive behavioral data.

Being one of the largest international wireless access providers, Verizon is preparing to the new rules that regulate the distribution of users’ personal data by ISPs. The US Senate has already approved the bill that eliminates for ISPs the requirement to get a user’s explicit consent before selling or sharing the data on their behavior on the Web. The bill has yet to be approved by the House and signed by President Trump who is well known for his urge to support businesses and remove obstacles to their development.

Verizon and other companies that sell web access and devices with pre-installed apps harvest huge amounts of data on their users’ behavior, habits, lifestyle, health, income, spendings, notions and plans. While users have no control over this data, its transfer and usage. In the case of pre-installed apps, there’s even no place for personal free will and choice in downloading an app that has access to information. It is also not so easy to switch to another ISP if your provider sells your data (not to mention the fact that there hardly are any that don’t). Finally, Google has a habit of blocking anti-tracking apps in its Play Store which makes the task of securing an Android device more complicated.

We understand the anxiety about these trends. One of the main functions of AdGuard is blocking websites and apps from tracking user activity and gathering their data. We are inclined to do all we can to keep those who have installed AdGuard thoroughly protected.

Tetszett ez a bejegyzés?
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Windowsra

Az AdGuard for Windows több mint egy reklámblokkoló. Ez egy többcélú eszköz, amely blokkolja a hirdetéseket, ellenőrzi a veszélyes oldalakhoz való hozzáférést, felgyorsítja az oldalak betöltését, és megvédi a gyerekeket a nem megfelelő tartalomtól.
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Macre

Más hirdetésgátlóktól eltérően, az AdGuardot a macOS specifikumainak szem előtt tartásával tervezték. Ez nemcsak, hogy védelmet nyújt a Safariban és a más böngészőkben megjelenő hirdetésekkel szemben, hanem védi Önt a nyomkövetéstől, az adathalászattól és a csalástól.
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Androidra

Az AdGuard for Android egy ideális megoldás az Android mobil eszközökhöz. Más hirdetésblokkolókkal ellentétben az AdGuard nem igényel root hozzáférést, és széles spektrumú funkciókkal rendelkezik: szűrés az alkalmazásokban, alkalmazáskezelés és még sok más.
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard iOS-re

A legjobb iOS hirdetésblokkoló az iPhone és az iPad számára. Az AdGuard eltünteti mindenféle hirdetést a Safariban, védi az adatvédelmét, és gyorsítja az oldalak betöltését. Az AdGuard iOS-re készült hirdetésblokkoló technológiája biztosítja a legmagasabb minőségű szűrést, és lehetővé teszi több szűrő egyidejű használatát
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard VPN

74 végpont világszerte

Hozzáférés bármilyen tartalomhoz

Erős titkosítás

Nincs naplózás

Gyorsabb kapcsolódás

0-24 támogatás

18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Tartalomblokkoló

Az AdGuard Tartalomblokkoló hatástalanítja az összes hirdetést az olyan mobil böngészőkben, amelyek támogatják a tartalomblokkolási technológiát — nevezetesen a Samsung Internetet és a Yandex.Browser. Bár korlátozottabb, mint az AdGuard Androidos alkalmazása, ingyenes, könnyen telepíthető, és mégis jó minőségben blokkolja a hirdetéseket.
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Böngészőkiegészítő

Az AdGuard a leggyorsabb és a legkönnyedebb hirdetésblokkoló bővítmény, amely hatékonyan blokkolja az összes hirdetéstípust az bármelyik weboldalon! Válassza az AdGuard lehetőséget az Ön által használt böngészőhöz, hogy hirdetésektől mentesen, gyorsan és biztonságosan böngészhessen.
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Asszisztens

Olyan böngészőkiegészítő, ami az AdGuard asztali alkalmazásaival működik együtt. Hozzáférést biztosít számos funkcióhoz, közvetlenül a böngészőből, ilyen például az elemek blokkolása, webhely kivételek közé adása, vagy a jelentések küldése.
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard DNS

Az AdGuard DNS egy bolondbiztos módszer az internetes hirdetések blokkolására, amely nem igényel alkalmazásokat. Könnyen használható, teljesen ingyenes, könnyen beállítható bármilyen eszközön, és csak minimálisan szükséges funkciókat biztosít a hirdetések, számlálók, rosszindulatú webhelyek és felnőtteknek szóló tartalmak blokkolásához.
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Home

Az AdGuard Home egy hálózati szintű szoftver a hirdetések blokkolásához és a követéshez. A beállítás után az összes otthoni eszközt lefedi, és ehhez nincs szüksége kliensoldali szoftverre. Az Internet-Of-Things és a csatlakozott eszközök növekedésével egyre fontosabbá válik az egész hálózat kezelése.
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Pro iOS-re

Az AdGuard Pro sok mindent kínál a Safari kiváló iOS hirdetésblokkolása mellett, amelyet a szokásos verzió felhasználói már ismernek. Az egyedi DNS beállításokhoz való hozzáférés biztosításával az alkalmazás lehetővé teszi a hirdetések blokkolását, a gyermekek felnőtteknek szóló tartalomtól való megóvását és a személyes adatok ellopásának megakadályozását.
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Safarihoz

A Safarihoz készült reklámblokkoló kiegészítők nehéz időket élnek azóta, hogy az Apple arra kényszerítette őket, hogy az új SDK-t használják. Az AdGuard feltételezhetően visszahozza a minőségi hirdetésblokkolást a Safariba.
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Temp Mail

Ingyenes ideiglenes email címgenerátor, amely névtelenül tartja és védi magánéletét. Nincs spam a fő postaládájában!
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Android TV-hez

AdGuard for Android TV is the only app that blocks ads, guards your privacy, and acts as a firewall for your Smart TV. Get warnings about web threats, use secure DNS, and benefit from encrypted traffic. Relax and dive into your favorite shows with top-notch security and zero ads!
Az AdGuard letöltése megkezdődött Kattintson a nyíllal jelzett gombra a telepítés elindításához. Válassza a "Megnyitás" lehetőséget, és kattintson az "OK" gombra, majd várja meg a fájl letöltését. A megnyílt ablakban húzza az AdGuard ikont az "Alkalmazások" mappába. Köszönjük, hogy az AdGuardot választotta! Válassza a "Megnyitás" lehetőséget, és kattintson az "OK" gombra, majd várja meg a fájl letöltését. A megnyílt ablakban kattintson az "Telepítés" gombra. Köszönjük, hogy az AdGuardot választotta!
Telepítse az AdGuardot mobileszközökre is: