Ponuka
SK

Official response from AdGuard to SetApp allegations

31 May 2022 UPDATE: we'd like to clarify that only the users who had purchased SetApp subscription before March 10th 2022 are eligible for the reimbursement mentioned further in the article.

Today we were notified about this post on r/macapps/ subreddit where we learned about SetApp alleging that AdGuard connects to Russian servers, and thus should be removed from their apps collection. It means that SetApp customers will not be able to use SetApp subscription to unlock AdGuard premium features as before. It's worth noting that we received no notifications from SetApp about that and learned about the situation from the post, just as everybody else.

Response to SetApp

First of all, the original claim by SetApp is not true. AdGuard servers are located in Frankfurt, Germany, and the apps do not communicate to any servers in Russia. This was a deliberate decision to keep our servers (as well as the company itself) in a different jurisdiction. Even among AdGuard DNS servers, which are supposed to be located all over the world, we don't have any in Russia. With how things are developing, we may soon have no office there either, or have a considerably smaller one. To reiterate:

  1. AdGuard apps do not connect to any servers in Russia.
  2. AdGuard DNS has no servers in Russia.
  3. AdGuard VPN also has no servers in Russia. The one that's said to be in Moscow actually uses some IP address magic to present itself so, but is actually located in the Netherlands.

Secondly, we do not condone what's going on in Ukraine and we have expressed our opinion on this earlier. Filters maintainers, support team members, QA, developers — the war has changed lives of many people that are very important to AdGuard as a company and to me personally. Our only desire is for it to stop as soon as possible.

Finally, regarding the SetApp's decision. In any other case I'd have been mad at what happened, but not this time. SetApp is located in Kyiv and I can understand their motives. I honestly cannot even imagine being in their shoes right now.

Stay strong and we're sorry for everything!

Just one last thing about this: I'd be glad if anyone from SetApp could supply any technical details on what lead them to this thought about Russian servers. The only idea I have is that the local.adguard.org domain somehow mislead them. There's an article in our Knowledge base that explains the purpose of this fictional domain and how it can't be located in Russia as it doesn't really exist.

To SetApp customers

Unfortunately, we cannot contact you directly. If you would like to continue using AdGuard, here's what we can offer.

Please contact us by sending an email to support@adguard.com.

  1. Write SetApp in the email's subject.
  2. Attach a screenshot of the receipt from SetApp (only the users who purchased subscriptions before March 10th 2022 are eligible for the reimbursement).
  3. We will provide you with a free 1-year personal license. It covers all AdGuard Ad Blocker products and can be used on up to 3 devices simultaneously.

We'd also like to apologize for this mess to everyone affected by this situation.

To AdGuard customers

Our history is public knowledge. AdGuard was founded in 2009 in Moscow. Later we moved our HQ to Cyprus as a conscious decision, in order to operate under the EU law. However, historically the majority of AdGuard developers and other employees have been working from Moscow. This has been true up until recently, when many of our employees are relocating to Cyprus and other countries. Not to mention that we had employees working for AdGuard from other parts of the world, including Ukraine, even prior to the current events. I guess I am writing this to emphasize that we view ourselves as a multinational company that respects European laws and is not tied to any single country, physically or in any other way.

We have always been taking AdGuard's reputation very seriously. It's what allowed us to accumulate a large userbase and keep growing for all these years. To uphold this reputation, we have always tried to be as transparent as possible about who we are and what we do. For our 12-years history we have never betrayed trust of our customers and we will continue doing everything in our power to keep it that way in the future.

Páčil sa vám tento príspevok?
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre Windows

AdGuard pre Windows je viac než len blokátor reklám. Je to viacúčelový nástroj, ktorý blokuje reklamy, kontroluje prístup na nebezpečné stránky, zrýchľuje načítanie stránok a chráni deti pred nevhodným obsahom.
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre Mac

AdGuard for Mac je jedinečný blokátor reklám navrhnutý s ohľadom na systém macOS. Okrem ochrany pred otravnými reklamami v prehliadačoch a aplikáciách vás chráni aj pred sledovaním, phishingom a podvodmi.
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre Android

AdGuard pre Android je ideálne riešenie pre mobilné zariadenia Android. Na rozdiel od iných blokovačov reklám AdGuard nevyžaduje root prístup a poskytuje široké spektrum funkcií: filtráciu aplikácií, správu aplikácií a mnoho ďalšieho.
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre iOS

Najlepší blokovač reklám iOS pre iPhone a iPad. AdGuard eliminuje všetky druhy reklám v Safari, chráni Vaše súkromie a urýchľuje načítavanie stránok. Technológia blokovania reklám AdGuard pre iOS zaisťuje filtrovanie najvyššej kvality a umožňuje používať viacero filtrov súčasne
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard VPN

74 lokalít po celom svete

Prístup k ľubovoľnému obsahu

Silné šifrovanie

Neukladajú sa žiadne záznamy

Najrýchlejšie pripojenie

Non-stop podpora

Vyskúšajte bezplatne
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard Blokovač obsahu

AdGuard blokovač obsahu eliminuje všetky druhy reklám v mobilných prehliadačoch, ktoré podporujú technológiu blokovania obsahu - menovite Samsung Internet a Yandex.Browser. Zatiaľ čo je viac obmedzený ako AdGuard pre Android, je zadarmo, ľahko sa inštaluje a stále poskytuje vysokú kvalitu blokovania reklám.
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard rozšírenie prehliadača

AdGuard je najrýchlejší a najľahšie rozšírenie pre blokovanie reklám, ktoré účinne blokuje všetky typy reklám na všetkých webových stránkach! Vyberte si AdGuard pre prehliadač, ktorý používate, a získajte rýchle a bezpečné prehliadanie bez reklám.
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

Asistent AdGuard

Sprievodné rozšírenie prehliadača pre AdGuard desktopové aplikácie. Ponúka prístup v prehliadači k takým funkciám, ako je blokovanie vybraných prvkov, zahrnutie webovej stránky do bielej listiny alebo odoslanie správy.
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard DNS

AdGuard DNS je alternatívne riešenie pre blokovanie reklám, ochranu súkromia a rodičovskú kontrolu. Jednoduché nastavenie a bezplatné používanie poskytuje potrebné minimum ochrany proti online reklamám, sledovačom a phishingu bez ohľadu na to, akú platformu a zariadenie používate.
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard Home

AdGuard Home je sieťový softvér na blokovanie reklám a sledovanie. Po nastavení pokryje VŠETKY Vaše domáce zariadenia a na to nepotrebujete softvér na strane klienta. S nárastom internetu vecí a pripojených zariadení sa stáva čoraz dôležitejšou možnosť ovládať celú Vašu sieť.
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard Pro pre iOS

AdGuard Pro má veľa čo ponúknuť popri vynikajúcom blokovaní reklám v systéme Safari už známym používateľom bežnej verzie. Poskytnutím prístupu k vlastným nastaveniam DNS umožňuje blokovať reklamy, chrániť deti pred online obsahom pre dospelých a postrážiť Vaše osobné údaje pred krádežou.
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre Safari

Rozšírenia na blokovanie reklám pre Safari majú ťažké časy od chvíle, keď spoločnosť Apple začala nútiť každého používať nové SDK. Rozšírenie AdGuard prináša do Safari návrat k vysoko kvalitnému blokovaniu reklám.
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard Temp Mail

Bezplatný generátor dočasných e-mail adries, ktorý Vás udržiava v anonymite a chráni Vaše súkromie. Žiadny spam vo Vašom hlavnom priečinku doručenej pošty!
18 338 18338 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre Android TV

AdGuard pre Android TV je jediná aplikácia, ktorá blokuje reklamy, chráni Vaše súkromie a funguje ako firewall pre Váš Smart TV. Dostávajte upozornenia na webové hrozby, používajte zabezpečené DNS a profitujte zo šifrovanej prevádzky. Uvoľnite sa a ponorte sa do svojich obľúbených relácií so špičkovým zabezpečením a žiadnymi reklamami!
Sťahovanie AdGuard Ak chcete spustiť inštaláciu, kliknite na tlačidlo označené šípkou Vyberte možnosť "Otvoriť" a kliknite na tlačidlo "OK" - chvíľu počkajte, kým sa súbor stiahne. V otvorenom okne pretiahnite ikonu AdGuard do priečinka "Aplikácie". Ďakujeme, že ste si vybrali AdGuard! Vyberte možnosť "Otvoriť" a kliknite na tlačidlo "OK" - chvíľu počkajte, kým sa súbor stiahne. V otvorenom okne kliknite na "Inštalovať". Ďakujeme, že ste si vybrali AdGuard!
Nainštalujte AdGuard na Vaše mobilné zariadenie