Menü
HU

How to configure system-wide blocking with AdGuard for iOS

System-wide blocking means blocking ads and trackers beyond the Safari browser, i.e. in other apps and browsers, on network level — most ad blockers can't do it, but AdGuard can. In this article we'll tell you how to set it up on your iOS device.

The scheme shows how AdGuard for iOS blocks ads by means of DNS filtering

Basically, if your purpose is to block ads and trackers system-wide, you have two options:

  1. Add a DNS filter, e.g. AdGuard DNS filter.
  2. Enable AdGuard DNS server (Settings —> DNS protection —> DNS server —> AdGuard DNS).

The first option is better because it offers variability of actions: once Advanced mode is enabled, you'll be able to use different DNS servers and block all ads with the help of DNS filterlists, but more on this later.

How to enable and configure DNS protection

Actually, DNS protection is the same thing as system-wide protection, these terms are synonymous and interchangeable. To enable it, open AdGuard for iOS settings —> DNS protection. Switch it on. And that's it!

Here you can choose DNS implementation, DNS server, enable Network settings and configure DNS filtering (the last one is available when Advanced mode is enabled).

How to enable Advanced mode

It's no secret that AdGuard for iOS has advanced settings. Usually we don't suggest that you mess with those, but if you want to block ads outside of Safari, you need to know how to do it without making a hash. Yet, don't be scared, the setup below is not a big deal.

The two-step instruction on how to enable Advanced mode itself is plain and simple:

  1. Open AdGuard for iOS settings —> General.
  2. Enable Advanced mode. The 'Advanced settings' tab will appear.

Advanced settings

Note: We don't recommend you turn on every setting you'll find in the 'Advanced settings' tab without thinking, especially when it comes to low-level settings. Some of them might break the Internet connection or compromise your privacy and security, so it's better to be careful. The text below describes the exact actions required to configure system-wide blocking.

How to add AdGuard DNS filter

AdGuard DNS filter is composed of several other filters (AdGuard Base filter, Social Media filter, Tracking Protection filter, Mobile Ads filter, EasyList, EasyPrivacy, etc.). It is simplified specifically to be better compatible with DNS-level ad blocking. Learn more about DNS filtering from this article.

Tip: If you are using the AdGuard DNS or AdGuard DNS Family servers anyway, there is no need to add the AdGuard DNS filter because it is already built into these servers.

To add AdGuard DNS filter on your device, do the following:
1. Copy this link: https://adguardteam.github.io/AdGuardSDNSFilter/Filters/filter.txt.
2. Open AdGuard for iOS settings —> DNS protection —> DNS filtering (available when Advanced mode is enabled) —> DNS filters.
3. Click on 'Add a filter', paste the link into the filter URL field, and click 'Next'.

Ready. Now you have 36K+ rules enabled!

In the same way, you can add other DNS filterlists. There are plenty of them, you can see the list here.

Why you need to do it

Enabling Advanced mode, configuring DNS protection and adding AdGuard DNS filter is definitely worth it. This requires small effort but leads the overall level of protection to a new level. AdGuard will filter traffic locally and you'll be able to use any DNS server that you like.

AdGuard DNS filter contains a wide list of ad domains and, when it is enabled, they will be blocked everywhere, not only in Safari, but in other browsers and third-party apps as well. Besides, system-wide protection shields you against tracking that Google, Facebook and other web analytics companies are notorious of.

Tetszett ez a bejegyzés?
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Windowsra

Az AdGuard for Windows több mint egy reklámblokkoló. Ez egy többcélú eszköz, amely blokkolja a hirdetéseket, ellenőrzi a veszélyes oldalakhoz való hozzáférést, felgyorsítja az oldalak betöltését, és megvédi a gyerekeket a nem megfelelő tartalomtól.
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Macre

Más hirdetésgátlóktól eltérően, az AdGuardot a macOS specifikumainak szem előtt tartásával tervezték. Ez nemcsak, hogy védelmet nyújt a Safariban és a más böngészőkben megjelenő hirdetésekkel szemben, hanem védi Önt a nyomkövetéstől, az adathalászattól és a csalástól.
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Androidra

Az AdGuard for Android egy ideális megoldás az Android mobil eszközökhöz. Más hirdetésblokkolókkal ellentétben az AdGuard nem igényel root hozzáférést, és széles spektrumú funkciókkal rendelkezik: szűrés az alkalmazásokban, alkalmazáskezelés és még sok más.
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard iOS-re

A legjobb iOS hirdetésblokkoló az iPhone és az iPad számára. Az AdGuard eltünteti mindenféle hirdetést a Safariban, védi az adatvédelmét, és gyorsítja az oldalak betöltését. Az AdGuard iOS-re készült hirdetésblokkoló technológiája biztosítja a legmagasabb minőségű szűrést, és lehetővé teszi több szűrő egyidejű használatát
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard VPN

74 végpont világszerte

Hozzáférés bármilyen tartalomhoz

Erős titkosítás

Nincs naplózás

Gyorsabb kapcsolódás

0-24 támogatás

18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Tartalomblokkoló

Az AdGuard Tartalomblokkoló hatástalanítja az összes hirdetést az olyan mobil böngészőkben, amelyek támogatják a tartalomblokkolási technológiát — nevezetesen a Samsung Internetet és a Yandex.Browser. Bár korlátozottabb, mint az AdGuard Androidos alkalmazása, ingyenes, könnyen telepíthető, és mégis jó minőségben blokkolja a hirdetéseket.
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Böngészőkiegészítő

Az AdGuard a leggyorsabb és a legkönnyedebb hirdetésblokkoló bővítmény, amely hatékonyan blokkolja az összes hirdetéstípust az bármelyik weboldalon! Válassza az AdGuard lehetőséget az Ön által használt böngészőhöz, hogy hirdetésektől mentesen, gyorsan és biztonságosan böngészhessen.
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Asszisztens

Olyan böngészőkiegészítő, ami az AdGuard asztali alkalmazásaival működik együtt. Hozzáférést biztosít számos funkcióhoz, közvetlenül a böngészőből, ilyen például az elemek blokkolása, webhely kivételek közé adása, vagy a jelentések küldése.
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard DNS

Az AdGuard DNS egy bolondbiztos módszer az internetes hirdetések blokkolására, amely nem igényel alkalmazásokat. Könnyen használható, teljesen ingyenes, könnyen beállítható bármilyen eszközön, és csak minimálisan szükséges funkciókat biztosít a hirdetések, számlálók, rosszindulatú webhelyek és felnőtteknek szóló tartalmak blokkolásához.
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Home

Az AdGuard Home egy hálózati szintű szoftver a hirdetések blokkolásához és a követéshez. A beállítás után az összes otthoni eszközt lefedi, és ehhez nincs szüksége kliensoldali szoftverre. Az Internet-Of-Things és a csatlakozott eszközök növekedésével egyre fontosabbá válik az egész hálózat kezelése.
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Pro iOS-re

Az AdGuard Pro sok mindent kínál a Safari kiváló iOS hirdetésblokkolása mellett, amelyet a szokásos verzió felhasználói már ismernek. Az egyedi DNS beállításokhoz való hozzáférés biztosításával az alkalmazás lehetővé teszi a hirdetések blokkolását, a gyermekek felnőtteknek szóló tartalomtól való megóvását és a személyes adatok ellopásának megakadályozását.
A program letöltésével elfogadja a licencszerződés feltételeit
Olvasson tovább
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Safarihoz

A Safarihoz készült reklámblokkoló kiegészítők nehéz időket élnek azóta, hogy az Apple arra kényszerítette őket, hogy az új SDK-t használják. Az AdGuard feltételezhetően visszahozza a minőségi hirdetésblokkolást a Safariba.
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Temp Mail

Ingyenes ideiglenes email címgenerátor, amely névtelenül tartja és védi magánéletét. Nincs spam a fő postaládájában!
18 330 18330 értékelések
Kiváló!

AdGuard Android TV-hez

AdGuard for Android TV is the only app that blocks ads, guards your privacy, and acts as a firewall for your Smart TV. Get warnings about web threats, use secure DNS, and benefit from encrypted traffic. Relax and dive into your favorite shows with top-notch security and zero ads!
Az AdGuard letöltése megkezdődött Kattintson a nyíllal jelzett gombra a telepítés elindításához. Válassza a "Megnyitás" lehetőséget, és kattintson az "OK" gombra, majd várja meg a fájl letöltését. A megnyílt ablakban húzza az AdGuard ikont az "Alkalmazások" mappába. Köszönjük, hogy az AdGuardot választotta! Válassza a "Megnyitás" lehetőséget, és kattintson az "OK" gombra, majd várja meg a fájl letöltését. A megnyílt ablakban kattintson az "Telepítés" gombra. Köszönjük, hogy az AdGuardot választotta!
Telepítse az AdGuardot mobileszközökre is: