Ponuka
SK

Netflix mulls introducing free ad-supported tier. The circle is complete

Netflix, once a pioneer of ad-free viewing that offered a break from traditional TV norms, is now contemplating launching free ad-supported versions of its service in markets like Europe and Asia, Bloomberg reported. While these plans are still in early stages, they mark a significant shift for a platform that once championed an ad-free experience.

The plans should not come completely out of the blue, though. Netflix has been toying with ads for almost two years now. It first introduced an ad-supported plan in November 2022, and has since hiked the prices of its ad-free plans several times while also dropping its cheapest ad-free version altogether. In the last six months, Netflix’s ad tier nearly doubled, reaching more than 40 million subscribers.

And they’re not stopping there. Greg Peters, Netflix’s co-CEO, recently told The Verge that they view ad sales as “a new muscle” for the streaming giant to “build” and then apparently flex. However, unlike Netflix’s dominance in global streaming alongside Google-owned YouTube, its foray into advertising revenue has been lackluster so far. According to a recent Madison and Wall survey, cited by Bloomberg, Netflix currently ranks around ninth or tenth in the online video advertising space, all while lagging far behind not only YouTube, but also Disney and Paramount, and struggling to catch up with Amazon and Roku.

The plans to offer a free ad-supported tier, albeit in select markets, suggests that pivot towards monetizing user data, in other words — making users and not the extensive library of award-winning shows a product, might be well in the pipeline.

The adoption of ad-supported tier is growing, but why?

According to Horizon Media’s Why Group’s 2023 Inflation Nation Report, cited by Forbes, more people in the US are turning to ad-supported streaming services to save money because of high inflation. There’s been a seven percentage point increase in ad-supported subscriptions from 2022, according to the report. Additionally, one in three people who cancel a paid streaming service plan said they did so so that they can subscribe to an ad-supported one instead.

Namely, 21% of people 18-34 said they have moved or plan to move to an ad-supported streaming service to reduce expenses, while 18% of 35-44s and 15% of 50-64s did.

Maxine Gurevich of Horizon Media argued that as long as people find the service valuable and the ads are minimally intrusive — that is, highly relevant and engaging — they should not detract from the overall user experience. In other words, people should be fine with them.

But we have our concerns. First, encountering a more relevant ad could actually feel more intrusive, not less. Second, Netflix has already reneged on its promise not to introduce ads before. Now, as it delves deeper into the advertising business, it may mean more broken promises for users.

The first red flags have already been raised. For example, Netflix’s intention to show ads during the NFL’s Christmas games to all subscribers, including those in the ad-free tier, is a tad disconcerting. If Netflix can’t guarantee an ad-free experience on its ad-free tier, it undermines the trust users have in its subscription promises. It suggests that even where users expect to be free of interruptions, the introduction of ads may become the norm, potentially ruining the viewing experience for many subscribers.

Only time will tell what happens with Netflix’s subscription tiers, and whether we’ll see moderately priced ad-supported options alongside premium ad-free versions that will be generally out of reach for regular consumers. But as the saying goes, “If you’re not paying for the product, you are the product.”

Páčil sa vám tento príspevok?
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre Windows

AdGuard pre Windows je viac než len blokátor reklám. Je to viacúčelový nástroj, ktorý blokuje reklamy, kontroluje prístup na nebezpečné stránky, zrýchľuje načítanie stránok a chráni deti pred nevhodným obsahom.
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre Mac

AdGuard for Mac je jedinečný blokátor reklám navrhnutý s ohľadom na systém macOS. Okrem ochrany pred otravnými reklamami v prehliadačoch a aplikáciách vás chráni aj pred sledovaním, phishingom a podvodmi.
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre Android

AdGuard pre Android je ideálne riešenie pre mobilné zariadenia Android. Na rozdiel od iných blokovačov reklám AdGuard nevyžaduje root prístup a poskytuje široké spektrum funkcií: filtráciu aplikácií, správu aplikácií a mnoho ďalšieho.
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre iOS

Najlepší blokovač reklám iOS pre iPhone a iPad. AdGuard eliminuje všetky druhy reklám v Safari, chráni Vaše súkromie a urýchľuje načítavanie stránok. Technológia blokovania reklám AdGuard pre iOS zaisťuje filtrovanie najvyššej kvality a umožňuje používať viacero filtrov súčasne
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard VPN

74 lokalít po celom svete

Prístup k ľubovoľnému obsahu

Silné šifrovanie

Neukladajú sa žiadne záznamy

Najrýchlejšie pripojenie

Non-stop podpora

Vyskúšajte bezplatne
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard Blokovač obsahu

AdGuard blokovač obsahu eliminuje všetky druhy reklám v mobilných prehliadačoch, ktoré podporujú technológiu blokovania obsahu - menovite Samsung Internet a Yandex.Browser. Zatiaľ čo je viac obmedzený ako AdGuard pre Android, je zadarmo, ľahko sa inštaluje a stále poskytuje vysokú kvalitu blokovania reklám.
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard rozšírenie prehliadača

AdGuard je najrýchlejší a najľahšie rozšírenie pre blokovanie reklám, ktoré účinne blokuje všetky typy reklám na všetkých webových stránkach! Vyberte si AdGuard pre prehliadač, ktorý používate, a získajte rýchle a bezpečné prehliadanie bez reklám.
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

Asistent AdGuard

Sprievodné rozšírenie prehliadača pre AdGuard desktopové aplikácie. Ponúka prístup v prehliadači k takým funkciám, ako je blokovanie vybraných prvkov, zahrnutie webovej stránky do bielej listiny alebo odoslanie správy.
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard DNS

AdGuard DNS je alternatívne riešenie pre blokovanie reklám, ochranu súkromia a rodičovskú kontrolu. Jednoduché nastavenie a bezplatné používanie poskytuje potrebné minimum ochrany proti online reklamám, sledovačom a phishingu bez ohľadu na to, akú platformu a zariadenie používate.
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard Home

AdGuard Home je sieťový softvér na blokovanie reklám a sledovanie. Po nastavení pokryje VŠETKY Vaše domáce zariadenia a na to nepotrebujete softvér na strane klienta. S nárastom internetu vecí a pripojených zariadení sa stáva čoraz dôležitejšou možnosť ovládať celú Vašu sieť.
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard Pro pre iOS

AdGuard Pro má veľa čo ponúknuť popri vynikajúcom blokovaní reklám v systéme Safari už známym používateľom bežnej verzie. Poskytnutím prístupu k vlastným nastaveniam DNS umožňuje blokovať reklamy, chrániť deti pred online obsahom pre dospelých a postrážiť Vaše osobné údaje pred krádežou.
Stiahnutím programu akceptujete podmienky licenčnej zmluvy
Prečítať si viac
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre Safari

Rozšírenia na blokovanie reklám pre Safari majú ťažké časy od chvíle, keď spoločnosť Apple začala nútiť každého používať nové SDK. Rozšírenie AdGuard prináša do Safari návrat k vysoko kvalitnému blokovaniu reklám.
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard Temp Mail

Bezplatný generátor dočasných e-mail adries, ktorý Vás udržiava v anonymite a chráni Vaše súkromie. Žiadny spam vo Vašom hlavnom priečinku doručenej pošty!
18 331 18331 hodnotení
Výborne!

AdGuard pre Android TV

AdGuard pre Android TV je jediná aplikácia, ktorá blokuje reklamy, chráni Vaše súkromie a funguje ako firewall pre Váš Smart TV. Dostávajte upozornenia na webové hrozby, používajte zabezpečené DNS a profitujte zo šifrovanej prevádzky. Uvoľnite sa a ponorte sa do svojich obľúbených relácií so špičkovým zabezpečením a žiadnymi reklamami!
Sťahovanie AdGuard Ak chcete spustiť inštaláciu, kliknite na tlačidlo označené šípkou Vyberte možnosť "Otvoriť" a kliknite na tlačidlo "OK" - chvíľu počkajte, kým sa súbor stiahne. V otvorenom okne pretiahnite ikonu AdGuard do priečinka "Aplikácie". Ďakujeme, že ste si vybrali AdGuard! Vyberte možnosť "Otvoriť" a kliknite na tlačidlo "OK" - chvíľu počkajte, kým sa súbor stiahne. V otvorenom okne kliknite na "Inštalovať". Ďakujeme, že ste si vybrali AdGuard!
Nainštalujte AdGuard na Vaše mobilné zariadenie