Izvinjavamo se zbog nedostatka prevoda. Ovu stranicu ćete uskoro videti na vašem maternjem jeziku.

Često postavljana pitanja

Preuzimanjem programa prihvate uslove licenčnog ugovora
Šta je AdGuard?
AdGuard nije samo blokator reklama. On je i blokator reklama i komplet alata za zaštitu vaše privatnosti. Naš cilj je da korisnicima omogućimo kontrolu nad njihovim uređajima i poboljšamo njihovo iskustvo na internetu. Zapravo, želimo da pokrijemo sve uređaje, ne samo vodeće platforme.
Desktop/laptop računari
Više detalja oe desktop AdGuard proizvodima možete pronaći na njihovim stranicama.
AdGuard za Windows je naš glavni proizvod. To je samostalan program, koji nema ograničenja u blokiranju reklama kao proširenje za preglednike. Kao dodatak na glavnu funkciju, on štiti vašu privatnost i zaustavlja zlonamerni softver i fišing sajtove. AdGuard za Windows nudi dvonedeljni probni period i zahteva licencu za korišćenje nakon tog perioda.
AdGuard za Mac je još jedna samostalna aplikacija, bratska verzija za Windows ali samo za Mac. Ima isti odličan kvalitet u blokiranju reklama, ali mu nedostaju neke sekundarne funkcije kao što je roditeljska kontrola. AdGuard za Mac nudi dvonedeljni probni period i zahteva licencu za korišćenje nakon toga.
AdGuard nudi više proširenja za preglednike kao što su Chrome, Safari, Edge itd. Iako u poređenju sa samostalnim aplikacijama imaju nekoliko ozbiljnih ograničenja, i dalje rade pristojan posao blokirajući reklame i praćenja. Ova proširenja su potpuno besplatna.
Mobilni uređaji
Više detalja o proizvodima za mobilne uređaje možete pronaći na njihovim stranicama .
AdGuard za Android je jedinstvena aplikacija koja ima nekoliko funkcija. Kombinuje blokator reklama koji je sposoban da blokira reklame bez ROOT pristupa, kako u preglednicima tako i u drugim aplikacijama. A tu je i zaštitni zid koji nadgleda i upravlja aktivnostima vaših aplikacija. Aplikacija je besplatna, ali nakon probnog perioda od 14 dana, biće vam potrebna licenca kako biste otključali filtriranje aplikacija i podprogram bezbednog pregledanja.
AdGuard za iOS je besplatna aplikacija za blokiranje sadržaja za Safari dostupna u App Store. Ima preko 50 filtera za blokiranje reklama i praćenja koje možete izabrati u Safariju i nudi dodatne mogućnosti kao što je alat za ručno blokiranje uz pomoć koga možete da sakrijete bilo koji element na stranici.
Možemo reći da je AdGuard Pro premium verzija AdGuard-a za iOS. Ima iste mogućnosti prilikom blokiranja reklama u Safariju, ali vam takođe daje pristup prilagođenim DNS postavkama što možete iskoristiti u različite svrhe: od blokiranja reklama u aplikacijama do povećanja brzine vaše veze. Dostupan je u AppStore i naplaćuje se.
AdGuard blokator sadržaja je alat koji blokira reklame u preglednicima koji podržavaju tehnologiju blokiranja sadržaja. Trenutno, postoji samo dva takva preglednika: Samsung Internet i Yandex.Browser. Blokator sadržaja je mnogo slabiji od AdGuard-a za Android ali je potpuno besplatan.
Drugi uređaji (uključujući IOT/kućne uređaje)
AdGuard DNS je alternativni pristup za blokiranje reklama zasnovan na presretanju i filtriranju DNS zahteva. Može se koristiti za bilo koji uređaj ili ruter. Iscrpne informacije o tome možete pronaći na njegovoj stranici proizvoda.
Po čemu se AdGuard razlikuje od drugih blokatora reklama?
To najviše zavisi od platforme. Uopšteno, mi u AdGuard-u ne želimo da se oslonimo samo na mogućnosti date od preglednika. Zbog toga su naši glavni proizvodi samostalni programi, što dozvoljava blokiranje reklama i praćenja u čitavom sistemu.
Verujemo da je za korisnike ovaj način jedini ispravan kako bi povratili kontrolu nad svojim uređajima i podacima. Tradicionalni blokatori reklama zavise od dobre volje programera proizvvođača, koji najčešće pripadaju globalnim korporacijama koje profitiraju od prikazivanja svojih reklama. Za AdGuard, nije važno koji preglednik ili aplikaciju koristite. On svuda radi svoj posao podjednako dobro.
faq Koliko su moji lični podaci sigurni sa AdGuard-om?
Privatnost naših korisnika i njihovih podataka je naš najveći prioritet. Naš glavni princip je da prikupljamo samo one informacije koje su nam neophodne za pravilno funkcionisanj i licenciranje naših proizvoda. Nikada ne delimo bilo kojie od vaših podataka sa trećim stranama. za punu politiku privatnosti, posetite posvećenu stranicu.
faq Koliko AdGuard proizvodi koštaju?
Imamo besplatne proizvode kao i besplatne verzije premium proizvoda. Ne skklapamo partnerstva sa oglašivačima kao neki drugi blokatori reklama i nemamo nikakve prihvatljive programe oglašavanja. Jedini način na koji zarađujemo novac jeste prodaja licenci za premium verzije AdGuard proizvoda. Više informacija ovde.
faq Šta je naša misija u otvorenom kodu?
Mi verujemo da svi besplatni proizvodi moraju biti otvorenog koda. Pridržavamo se ovog pravila — samo su naši premium proizvodi zatvorenog koda, ali čak i za njih dajemo veoma detaljnu politiku privatnosti. AdGuard Pro za iOS je izuzetak — on je otvorenog koda iako se prodaje u App Store.
Od čega AdGuard štiti osim od reklama?
To može zavisiti od proizvoda (linkovi ka stranicama sa detaljima iznad), ali većina AdGuard proizvoda nudi zaštitu od praćenja, zlonamernog softvera i fišing sajtova.
faq Šta je praćenje?
Da pojednostavimo, praćenja su posebne skripte koje šalju i primaju informacije o vama i vašim radnjama na mreži drugim kompanijama. Oni mogu usporiti sajtove i izložiti vaše privatne podatke oglašivačima, sajber kriminalcima i vladama.
Svi AdGuard proizvodi nude listu filtera koja je posebno stvorena da blokira praćenja. AdGuard za Windows ima jedinstveni podprogram — nevidljivi način rada — čija je svhra zaštita vaše privatnosti na mreži.
faq Šta je malware?
Malware je skraćenica od “malicious software”, zlonamerni softver, i ona se koristi da opiše sve vrste štetnog softvera, uključujući viruse, crve, trojanske konje, ransomware, špijune, adware, itd.
AdGuard nije antivirus, tako da neće ukloniti viruse i slično sa vašeg računara ili telefona. Ali će koristiti svoju ogromnu bazu podataka štetnih sajtova da vas upozori ako posetite jedan od njih. Ova baza podataka se redovno ažurira kako bi vas sačuvala i zaštitila od zlonamernog softvera.
faq Šta je fišing?
Fišing je pokušaj pribavljanja privatnih informacija kao što su korisnička imena, lozinke, detalji kreditnih kartica, jedinstveni matični brojevi, korišćenjem lažiranih adresa elektronske pošte i sajtova.
Većina AdGuard proizvoda ima ugrađeni anti-fišing podprogram koji proverava svaki sajt u bazi podataka i upozorava vas ako otvorite takav sajt.
Ko ste vi?
Mi smo AdGuard Software Limited — kompanija osnovana 2009, sa sedištem u Limassolu. Imamo tim iskusnih stručnjaka koji za nas rade širom sveta. AdGuard Software Limited je IT kompanija koja razvija softver za filtriranje interneta. AdGuard blokator reklama je naš glavni proizvod.
faq Kako da vas kontaktiram?
Ako imate pitanja, možete pronaći načine da nas kontaktirate na ovoj stranici. Takođe nas možete pronaći na našem forumu, Telegram kanalu, na društvenim mrežama, itd. Pogledajte čitav spisak mesta za diskusiju.
Kliknite na dugme označeno strelicom da biste pokrenuli instalaciju. Hvala vam što ste izabrali AdGuard! Izaberite „Otvori“ i kliknite na „U redu“, a zatim sačekajte da se datoteka preuzme. U otvorenom prozoru prevucite ikonu AdGuard u fasciklu „Aplikacije“. Hvala vam što ste izabrali AdGuard! Izaberite „Otvori“ i kliknite na „U redu“, a zatim sačekajte da se datoteka preuzme. U otvorenom prozoru kliknite na „Instaliraj“. Hvala vam što ste izabrali AdGuard!