meni

AdGuard za Android

AdGuard je jedinstven alat koji blokira reklame u aplikacijama i preglednicima bez root privilegija. Štiti vašu privatnost, i pomaže vam u upravljanju vašim aplikacijama.
Jednostavan za postavljanje i korišćenje, a moćan i potpuno prilagodljiv, ima sve što vam je potrebno i što jedan blokator reklama treba da ima.
Preuzimanje
Preuzimanjem programa prihvate uslove licenčnog ugovora(/sr_latn/eula.html)
Zašto da izaberem AdGuard?
Blokirajte reklame svuda
To uključuje video reklame, reklame u vašim omiljenim aplikacijama, igrama kao i na bilo kom sajtu. Mnogo filtera za blokiranje reklama koji se redovno ažuriraju garantuju najviši kvalitet filtriranja.
Brinemo o vašoj privatnosti
Iznad svega, cenimo privatnost vaših ličnih podataka. Sa AdGuard-om, bićete zaštićeni od praćenja na mreži kao i od analitičkih sistema koji njuškaju po vebu pokušavajući da ukradu vaše osetljive informacije.
Štedimo vaš saobraćaj
Više blokiranih reklama znači manje učitanih reklama. Manje učitanih reklama znači manje potrošenog saobraćaja. Jednostavna matematika uz AdGuard! Umesto da trošite vaš saobraćaj na gledanje reklama, trošite ga na stvari koje volite.
Sve je u vašim rukama
Pre svega, to je vaš uređaj i vi odlučujete šta će se filtrirati a šta ne. Širok spektar podešavanja — od osnovnih do 'pro' — kao i alatka za upravljanje aplikacijama će vam pomoći da prilagodite filtriranje prema vašim potrebama.
Iskustva korisnika
Snimci ekrana
Isprobajte AdGuard za Android potpuno besplatno i osetite razliku! Jednom kada probate našu aplikaciju, nikada nećete poželeti da je uklonite.
Nema reklama u igrama & aplikacijama
Saznajte više
Ne gubite vreme na reklame
Kada igrate igru, poslednje što želite da se dogodi je reklama koja iskače terajući vas da je otvorite.
Brinite o vašoj privatnosti
Mobilne aplikacije su gladne za vašim privatnim podacima kao i sajtovi. AdGuard će im znatno otežati posao!
Vidite sadržaj
Ekrani mobilnih uređaja su već mali. Ne smete dopustiti da baneri i reklame koriste tako dragocen prostor..
Vaš uređaj, vaša pravila
Saznajte više
upravljajte vašim aplikacijama
Možete potpuno blokirati pristup internetu bilo kojoj aplikaciji, a isto tako joj ga možete i vratiti. Vi određujete koje aplikacije imaju pravo na prenos podataka.
Prilagodite filtriranje
Iz nekog razloga ne želite da se neka aplikacija ili preglednik filtrira? Nema problema — jedan dodir i biće isključeno iz filtriranja.
Pogledajte šta se dešava
Podprogram za upravljanje aplikacijama ima svoju statistiku, pa možete videti koliko saoboraćaja svaka aplikacija troši.
Često postavljana pitanja
Koja je razlika između AdGuard blokatora sadržaja i AdGuard-a za Android?
Razlika je ogromna. Blokatori sadržaja su uopšteno ograničeni samo na nekoliko preglednika, ali imaju i mnogo manje alata za blokiranje na raspolaganju. AdGuard za Android, kao samostalna aplikacija, može da blokira reklame u svim preglednicima i drugim aplikacijama, a kvalitet filtriranja je daleko bolji.
Zašto AdGuard za Android nije dostupan u Play prodavnici?
Google ima veoma čudnu politiku o blokatorima reklama u Play prodavnici. Uglavnom, to znači da svaka aplikacija koja može da blokira reklame u čitavom uređaju nije dozvoljena. Tako su ostavljeni samo bezvezni blokatori sadržaja. AdGuard je takođe uklonjen iz Play prodavnice.
Koje su razlike između besplatne i Premium verzije AdGuard-a za Android?
Besplatna verzija je odlična u uklanjanju reklama iz preglednika, ali ona ne filtrira saobraćaj drugih aplikacija. Takođe nema ni mogućnosti za bezbedno pregledanje.
I dalje vidim reklame u nekim aplikacijama i na nekim sajtovima. Šta da radim?
Najverovatnije, treba da uključite HTTPS filtriranje. Mnogo reklama se učitava preko HTTPS, ali je AdGuard sposoban i njih da blokira. Idite u postavke --> HTTPS filtriranje i uključite ga. Drugo što možete da uradite je da se uverite da koristite način visokog filtriranja (postavke --> napredno).
Da li mi je potreban root pristup?
Ne, to nije neophodno. AdGuard može da radi kao VPN, što mu dopušta da blokira reklame čak i na uređajima koji nisu rutovani.
Mogu li da koristim drugu VPN aplikaciju zajedno sa AdGuard-om?
Nažalost, na Androidu nije moguće istovremeno korišćenje više VPN aplikacija, ali postoje neki načini da se ovo ograničenje zaobiđe. Ako je vaš uređaj rutovan, ili ako želite da blokirate reklame samo na wifi mrežama, možete prebaciti AdGuard na proxy način rada i dopustiti nekoj drugoj aplikaciji da koristi VPN. Dodatno, neki VPN-ovi dozvoljavaju korišćenje upstream proxy-a (npr. PIA VPN, Nord VPN). Proverite da li vaš VPN nudi ovu opciju.
Tehničke specifikacije
Operativni sistem:
AdGuard za Windows vam obezbeđuje pouzdanu i prilagodljivu zaštitu koja odmah bez vaše intervencije filtrira učitavanje veb stranica. AdGuard uklanja sve dosadne reklame, blokira opasne sajtove i ne dozvoljava nikome da prati vaše aktivnosti na internetu.
Sistemski zahtevi
Preuzimanje
Preuzimanjem programa prihvate uslove licenčnog ugovora(/sr_latn/eula.html)
Stranica proizvoda →
Preuzimanje
Preuzimanjem programa prihvate uslove licenčnog ugovora(/sr_latn/eula.html)
Operativni sistemi Windows XP SP3, Vista, 7, 8, 8.1, 10
RAM od 512mb
Preglednici Microsoft Edge, Internet Explorer, Google Chrome, Opera, Yandex Browser, Mozilla Firefox i drugi
Slobodan prostor na disku 50mb
AdGuard za Mac je prvi blokator reklama koji je posebno razvijen za macOS. Ne samo što blokira dosadne reklame i iskačuće prozore u svim preglednicima, već vas takođe i štiti od praćenja na mreži i opasnih sajtova. AdGuard vam nudi jednostavno i intuitivno okruženje sa dodatnim mogućnostima kao što su AdGuard pomoćnik i dnevnik filtriranja.
Sistemski zahtevi
Preuzimanje
Preuzimanjem programa prihvate uslove licenčnog ugovora(/sr_latn/eula.html)
Stranica proizvoda →
Preuzimanje
Preuzimanjem programa prihvate uslove licenčnog ugovora(/sr_latn/eula.html)
Operativni sistemi macOS 10.10 (64 bit) +
RAM od 512mb
Preglednici Safari, Google Chrome, Opera, Yandex browser, Mozilla Firefox i drugi
Slobodan prostor na disku 60mb
AdGuard za Android obezbeđuje pouzdanu i prilagodljivu zaštitu. AdGuard uklanja sve dosadne reklame sa veb stranica i aplikacija, blokira učitavanje opasnih sajtova i neće dozvolliti nikome da prati vaše aktivnosti na internetu. AdGuard može da radi kao http proxy ili kao VPN.
Sistemski zahtevi
Preuzimanje
Preuzimanjem programa prihvate uslove licenčnog ugovora(/sr_latn/eula.html)
Stranica proizvoda →
Preuzimanje
Preuzimanjem programa prihvate uslove licenčnog ugovora(/sr_latn/eula.html)
Operativni sistemi Android 4.0.3 +
RAM od 700mb
Slobodan prostor na disku 30mb
AdGuard za iOS je aplikacija koja vas štiti od dosadnih reklama u Safariju. Osim toga, brani praćenje na mreži i obezbeđuje privatnost vaših ličnih podataka. Nakon preuzimanja aplikacije, dobijate siguran internet bez reklama gde se sajtovi mnogo brže otvaraju. Isprobajte i uživajte u surfovanju na vašem iPhone ili iPad uređaju.
Sistemski zahtevi
Preuzimanje
Preuzimanjem programa prihvate uslove licenčnog ugovora(/sr_latn/eula.html)
Stranica proizvoda →
Preuzimanje
Preuzimanjem programa prihvate uslove licenčnog ugovora(/sr_latn/eula.html)
Kompatibilnost zahteva iOS 9.0 ili noviji. Kompatibilno sa iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air Wi-Fi + Cellular, iPad mini 2, iPad mini 2 Wi-Fi + Cellular, iPad Air 2, iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular, iPad mini 3, iPad mini 3 Wi-Fi + Cellular, iPad mini 4, iPad mini 4 Wi-Fi + Cellular, iPad Pro, iPad Pro Wi-Fi + Cellular, i iPod touch (šeste generacije).
Preglednici Safari
Slobodan prostor na disku 24.4mb
Isprobajte AdGuard za Android potpuno besplatno i osetite razliku! Jednom kada probate našu aplikaciju, nikada nećete poželeti da je uklonite.
Nedavne verzije

A somewhat "unexpected" AdGuard for Android update — much smaller than a usual one. It contains a couple of hotfixes, which were basically the reason to release this version, alongside several quality of life improvements like separate WiFi/Mobile statistics in "Apps Management".

[Added] Separate Wi-Fi/Mobile stats #1542

Here we introduce one 'visual' change: separate Wi-Fi/Mobile stats on the 'Apps Management' screen. There's now a drop-down menu on the statistics screen that allows you to choose between displaying stats for Wi-Fi, Mobile or all traffic.

[Fixed] Wakelock (caused by GCM_RECONNECT) prevents devices from sleeping #1547

A self-explanatory one. There was an annoying bug with "Wakelock" that prevented the device from entering sleeping mode.

Other

 • [Added] Danish Adblock list filter #1523
 • [Changed] Translations for 'Advanced settings' screen have been updated #1507
 • [Fixed] Protection is restarted when you open HTTPS filtering menu #1605
 • [Fixed] Crash in Amazon version #1608
 • [Fixed] Compatibility issues
We usually try to avoid having “inbetween” major updates, but this time is different. There were not as many big changes to justify labeling this version 2.11, but some of them are still very important so we couldn’t just keep shelving them.

A couple of serious bugs have been fixed: misbehaving “Protection” button on Android 7, certificate detection issue and “broken” whitelist. You’ll find a lot of minor fixes too, plus updated translations.

[Fixed] "Protection" button misbehaves
The AOT (ahead-of-time) compilation method on Android 7.x could remove whole chunks of AdGuard code on its optimization step. This led to various problems, including the persistence of VPN connection despite the disabled protection.

[Fixed] Certificate detection issue
We have changed the algorithm of user certificate detection and it now works more correctly.


Ad blocking

[Fixed] Whitelist is not working

Network

[Fixed] Unexpected exception in the onUdpConnectRequest handler
[Fixed] Automatic proxy (with root) is starting very slowly
[Fixed] Disabling net access for Android OS does not work
[Fixed] Moscow subway Wi-Fi cannot work with DNS filtering enabled
[Fixed] Disabling internet access for Android OS does not work
[Fixed] Internet is not working after switching from Local HTTP proxy(root) to VPN

UI

[Fixed] Minor UI issue in traffic stats screen
[Fixed] The application is not fully translated after changing the language
[Fixed] Proxy port more than 32767 is converted to 0
[Fixed] Incorrect calculation result of "App Details "screen
[Fixed] Protection restarts when exporting settings
[Fixed] Import of previously exported settings is buggy
[Fixed] The visual glitch with 2 active DNS servers is back

Other

[Changed] Japanese translation
[Changed] Traditional Chinese translation
[Changed] Several compatibility fixes
[Fixed] The header is not written after the HAR file rollover
[Fixed] AG should request write_external_storage permission in runtime when it's required
[Fixed] Proxy mode with Magisk 14.2 takes 2+ minutes to enable
[Fixed] bccard.com, local.gosi.go.kr are not accessible with the HTTPS filtering enabled
[Fixed] Alisa is broken in Yandex.Browser alpha
Hi everyone! AdGuard for Android has always been one of the most rapidly evolving AdGuard products, and it stays that way. Today, we introduce to you the new version, featuring some of the biggest and potentially the most important changes in a while: significant increase of the filtering speed, outgoing proxy and TOR support, DNS filtering, DNS encryption and everything cool that goes alongside it. More details ahead!

[Added] Improved outbound proxy support

There is now a separate section for outbound proxy configuring in the main section of "Settings" menu, just above the "Advanced". You can now add, configure and use multiple proxies through AdGuard. Please note that only filtered apps' traffic is routed through AdGuard (which means it will only work for browsers in the free version). Also, DNS requests are not routed through proxies.

One related thing worthy of a separate mention: now it is very easy to set up Tor proxy via Orbot. Once you install Orbot, there will be a configured Tor proxy at the ready in the AdGuard proxy settings. Just enable Orbot in the notification bar, and you are good to go!

[Added] Improved DNS settings

We have also allocated a separate screen for DNS settings, you can find it in the side menu. You can add a custom DNS server, or select any public DNS provider from our list, including AdGuard DNS servers. No matter what server you choose, you can enable DNS filtering there.

Another great feature is DNSCrypt support. It is a special protocol that makes your DNS traffic secure, and we recommend to choose a DNS provider that supports DNSCrypt (by the way, AdGuard DNS does!).

[Added] Integration with the new network stack
[Added] Integrate common URL filtering library

These words may appear a tad too techy, so let us explain. Behind the ad blocking process of every AdGuard app on every platform lies the same algorithm. This algorithm - network stack - has been significantly improved recently, its performance has been increased up to 3 times compared to old numbers. In this version we integrate the Android app with it and also with our new filtering library.

[Added] Logs and system info export

This is a new addition to the 'Advanced settings'. Basically, after you tap it, the app grabs all current logs, packs it into an archive and asks you where to export it. It will be useful mostly for the forum and GitHub frequenters - for example when you report a bug and the support team member asks you to collect some logs. But it also can be helpful in certain tech support cases.

[Added] Battery usage stats screen

Historically, questions about AdGuard battery usage are among the most frequently asked ones. Sadly, Android distorts the battery consumption breakdown, attributing other apps' traffic and battery consumption to AdGuard. We've even written a detailed knowledgebase article that explains this issue. To mitigate the misconception, we added a new screen called 'Battery usage'. You can access it by tapping on the battery icon in the top right corner of the main screen. Inside you will find a chart that shows the AdGuard battery resource consumption within the last 24 hours, with an option to get more detailed hour-to-hour data by tapping on the dots on the chart. Besides that, there's also a numeric breakdown of the relevant data and a short technical explanation.

----------

Adblocking

[Added] Add support for browsers cloned by the "App Cloner
[Added] Add EasyList Lithuanian filter
[Added] `/deep/` and `::shadow` selectors support
[Changed] Upgrade "ExtendedCss" module to v1.0.8
[Changed] Optimize DNS filtering statistics write
[Changed] Allow multiple filters to be enabled as language-specific at once
[Fixed] Unknown rule options
[Fixed] Native stack is not properly closed sometimes when AdGuard is auto-restarted
[Fixed] AdGuard does not resume protection occasionally

Networking

[Changed] The iptables rules have been reworked
[Changed] Add new filtered ports
[Changed] AdGuard now can handle compressed responses when downloading filters
[Fixed] Iptables redirect doesn't work for IPv6
[Fixed] Reinitialize VpnService when newly installed app should not be filtered
[Fixed] Captured HAR is invalid
[Fixed] Adguard cannot handle huge chunks properly
[Fixed] Cryptography-code error
[Fixed] No internet connection when DNScrypt and "record everything" logging level are enabled
[Fixed] NPE in DnsUpstreamServer
[Fixed] Alpha build segfaults when accessing some websites
[Fixed] Old certificates are not purged properly
[Fixed] The Onion (theonion.com) does not work with AdGuard enabled
[Fixed] Error while generating a domain certificate
[Fixed] If IP address is blocked by ISP, it is impossible to connect to the site even via proxy
[Fixed] No internet connection after disabling DNS settings
[Fixed] Auto Proxy mode causes Wi-Fi Calling to fail for Verizon Wireless
[Fixed] When switching from VPN to Auto Proxy, Protection "restarts" but mode doesn't change
[Fixed] Iptables redirect doesn't work for ipv6 P2
[Fixed] Opera browser now targets SDK level 25 and does not trust user certificates

UI

[Added] "Add new rule" button is missing in user filter
[Added] Open links in a webview
[Added] Open AdGuard by long-pressing on the tile icon
[Added] Add an option to search in the filtering log
[Added] Round icons support for Android 7.1
[Added] Add a checkbox "Overwrite existing rules" to the import user filter dialogue
[Added] Show filters which blocked an element in the Filtering log
[Added] Export logs and system info
[Added] Trim string when user enters new domain or rule into Whitelist/User filter
[Added] Export/import of all profile's settings
[Added] An annotation to "Google Play services" app details
[Added] Custom DNS ports support
[Changed] Rework the HTTPS filtering settings section
[Changed] Dialog windows should have min width
[Changed] Change "Filtering log" status label text
[Changed] Change AdGuard notification text 6.0+
[Changed] Contents of state.txt file (the one attached to support messages)
[Changed] French translation has been updated
[Changed] 'Adguard' to 'AdGuard' in all translations
[Changed] AdGuard notification text on Andoird 6.0+
[Changed] Some wording has been updated across the app
[Changed] Minor UI changes
[Fixed] Firewall UI inconsistency
[Fixed] Deleting a single rule from a search result removes all rules from the User Filter
[Fixed] First string is imported as a rule even if it is a comment.
[Fixed] Subscription status description is misleading
[Fixed] Few issues with the new DNS sub-menu section
[Fixed] Wrong padding in the DNS section
[Fixed] Spelling issue in DNSCrypt
[Fixed] Displaced titles in the 'Statistics' tab of the 'DNS' screen
[Fixed] The search request is reset after keyboard is closed
[Fixed] Make the log stop scrolling when reading it
[Fixed] Incorrect DNS is displayed when you set up a custom DNS
[Fixed] AdGuard doesn't memorize the selected DNS server
[Fixed] Proxy warning in apps management can be seen when changing tabs
[Fixed] Scrolling on the DNS screen works incorrectly
[Fixed] FAQ is displayed in the wrong language on Android N
[Fixed] Side menu "Settings" button doesn't work as intended
[Fixed] DNS requests blocking is not enabled by default when you toggle on the main DNS switch
[Fixed] Main switch in HTTPS settings is not being toggled by tapping on the label
[Fixed] Toast messages are shown in system language, not in app language
[Fixed] Scrollbar is missing at both DNS server lists (regular and DNScrypt)
[Fixed] Headers are not translated after switching the language
[Fixed] Apps are missed from apps management statistics in proxy-mode
[Fixed] "Block ads in all apps" is not checked after you activate the license key

Other

[Added] "Request trial" should require an email
[Added] Add an annotation to "Google Play services" app details
[Added] AdGuard has been added to Google's apps backup
[Changed] Increase the trimming limit we use for request URLs
[Changed] Beta build should have "beta" update channel by default
[Changed] .apk file has been removed from the app cache after the update
[Changed] Add AdGuard version to both settings and logs export files
[Fixed] Don't ask for root access when crashed
[Fixed] Missed separator in filtering log between `ads=` and domain name
[Fixed] Apps management section is not loaded in the background
[Fixed] Сrashes on Android 6.0.1
[Fixed] Unnecessary exception in the log file
[Fixed] App freezes and can't be restarted
[Fixed] AdGuard crashes if you open `ws://` or `wss://` request in the Filtering log
[Fixed] EV certificate filtering checkbox rarely works
[Fixed] Advanced settings aren't applied on protection restart
[FIxed] Crash on Android v4.x
[Fixed] Update crash on KitKat and Lollipop
[Fixed] Individual apps settings aren't exported
[Fixed] Crash while trying to clear Firewall stats with AG disabled
[Fixed] AdGuard is not listed in Google's apps backup
[Fixed] Apps Management's "All time" tab is very slow after clearing stats
[Fixed] Wi-Fi calling Verizon issue
[Fixed] Custom DNS might not work in some circumstances

Some users started to encounter a network error while using applications (YouTube, Google Plus, Facebook Messenger and some others). This update is a hotfix for that issue: #1334

The new version is not excessively rich with new additions and other changes - more will come in v2.10 and, eventually, in Adguard v3.0. However, there is still one big highlight - we have vastly reworked and improved the User filter. Read below to find out the details.

[Improved] The user filter has been reworked #1279

Any experience of interacting with the previous incarnation of User filter could not be described with any other word but 'miserable'. It used to be clunky, unresponsive and slow. A lot has changed in this version.

First, the new design. It has become much cleaner.

As you will see, we have combined all of the control elements - add a new rule, clear the filter, edit the filter, import and export - under one toolbar menu.

Second, you now have an option to enter the so-called "edit mode" that brings up the multiline text edit area. It is very handy if you need to copy/paste/delete multiple lines of text at once, or just edit several rules in a row without clicking on each and every one of them.

Finally, the general way it looks. Rules are color-differentiated depending on their type, comments are distinctively visible and every rule can be disabled and enabled back without having to delete and re-create it.

If you have any interest in creating and maintaining a list of your own rules, you are going to, without any doubt, welcome these changes. We, personally, are very excited! :)

Ad blocking

 • [Added] Juvander's Adblock List #1225
 • [Changed] Minor memory optimizations #1181
 • [Changed] The range of the $$ rules was increased #1185
 • [Changed] The way we handle rules with $empty modifier #1274
 • [Fixed] Rules constructor ignores referer #1221
 • [Fixed] $network modifier doesn't work #1268
 • [Fixed] Firefox nightly 64-bit is not recognized as a browser #1257
 • [Fixed] CPU overuse issue caused by repeating requests to a tracking server #1179

Networking

 • [Changed] The HTTPS exclusions list has been updated
 • [Changed] HTTPS is not filtered any more for Nougat targeted apps without network_security_config #1286
 • [Fixed] Nougat auto-pause issue #1202
 • [Fixed] SHA-1 intermediate issue #1178
 • [Fixed] App preview does not work #973
 • [Fixed] Android O compatibility issues #1227
 • [Fixed] VPN + IPv6 issue on Android 4.4.2 #1267
 • [Fixed] IPv4 mapped addresses bypass VPN #1026
 • [Fixed] The first packet of a connection processing delay #1192
 • [Fixed] Adguard does not filter HTTPS connection with TLS 1.0 servers #1195
 • [Fixed] Reconfiguring iptables on package add/replace leads to no internet #1245
 • [Improved] Session resumption was implemented using session IDs #1238

UI

 • [Added] Portuguese (PT) and Persian language support #1139, #1189
 • [Changed] Subscription status description wording #1191
 • [Fixed] Filtering Log toolbar layout #1180
 • [Fixed] Crash on network type changes #1272
 • [Fixed] Typos and punctuation mistakes #1159, #1186
 • [Fixed] User filter import doesn't work on Nexus 9 #1300
 • [Improved] Localizations has been updated #1290

Other

 • [Changed] Yuzu browser has been added to the list of browsers filtered by default #1285
 • [Fixed] Multiple compatibility issues
 • [Improved] Logging in case of a critical error #1216

This is arguably the biggest we've changed our app since v2.5 or even since the introduction of the new design back in Adguard v2.0. Some of these changes were meant to be introduced only in the 3.0 version, but we couldn't wait any longer :) Significant changes to UI, the long hoped-for filtering log feature, other new options - all this and much more awaits you in this update.

[Improved] New app navigation system #969

Alright, we realize that when it comes to changing the design, there's going to be a controversy. There will always be those who find it better than the old one, and there will always be those who don't. Our hope the majority of users will find the new navigation system more convenient.

What exactly has changed? There is now a side menu, which will help to navigate through the app more easily. Besides that, we can finally utilize the context menu in the top-right corner, you can find an example of this in 'Apps Management' section. By the way, 'Apps management' will now include all Firewall settings as well. Having these two sections together at the same time felt excessive and confusing.

[Added] Filtering Log #11

Oh, boy. Anyone who has ever tried to check what's being filtered/blocked knows the struggle of inspecting Adguard's log file. It was the only way, and I doubt there is a single user who found it convenient. No surprise, as it was initially meant to be used by filters developers only. We were thinking: 'Why would anyone want to see on such deep level what do their apps do?'. We had been completely ignoring tech savvy people who do care about it and do want to have a complete control of what is going on on their device.

We'd like to apologize for this. We should have implemented filtering log functionality a long time ago. Well, better late than never. The filtering log has arrived, come and see for yourself. We don't expect to hit the nail on the head on the first try, so your feedback on what's lacking and what you can live without is invaluable.

Ad Blocking

 • [Added] $network basic rules modifier #1032
 • [Added] Support for exception rules #815
 • [Changed] The behavior of the third-party modifier #891
 • [Changed] Websites cache is now suppressed after filters change #946
 • [Fixed] $replace rules aren't applied to .m3u8 files content #1060
 • [Fixed] Regular expressions with $ symbol aren't processed properly #1027

Networking

[Added] An option to not filter HTTPS on websites with 'Extended Validation' certificate #934

Adguard for Windows users are familiar with this option already. Extended Validation SSL certificates grant that the owner of the certificate has gone through a very strict process of verification. The trust for such certificate owners is much higher - those are usually banks, other financial organizations etc. Often times there are zero or close to zero ads on their websites, and filtering them is excessive anyway - it only increases the chance to break something useful.

[Changed] VPN autopause is now disabled by default for new Android devices (Pixel, Nexus with Nougat) #1000

From the beginning, the VPN autopause functionality was not 'a feature'. It is a workaround for some known Android issues and bugs. For example, tethering could not work along with a VPN, or Adguard's network access could be denied in power saving mode.

It seems that all these issues are sorted out in the newest Android devices, so we have disabled autopause functionality for them. You can turn it back ON in Adguard's low-level settings if needed.

 • [Fixed] HTTPS filtering in Nougat-targeted apps #979
 • [Fixed] Amazon license check hangs while doing the background check #1121
 • [Improved] Active proxy connections closing time was reduced #990
 • [Imporved] AG styles are protected from disabling now #947

UI

[Added] Bulk change functionality for the Apps Management section #1063

Available from the context menu that we have already mentioned above, it grants a fast and easy access to the most common settings that can be applied to all apps at once.

[Added] A new advanced preference: a list of networks which LAN should be filtered for #1154

Initially, there was just a bug that prevented Adguard from filtering ads in Moscow subway Wi-Fi network. Turned out that wi-fi.ru is located inside of a LAN, which we exclude by default. Rather than making an exception for this particular network, we decided to choose a more broad approach and create a new preference.

 • [Changed] Aggregate all removed apps stats in one item #806
 • [Changed] 'Blocked' pages markup was updated #1029
 • [Changed] Translations were updated #1138
 • [Changed] 'Notification without icon' mode is made default for 'Notification icon' setting #988
 • [Changed] Locale-specific number format is used now on the main screen #1117
 • [Changed] 'Removed apps' package icons now appear inactive in the apps list #1105
 • [Fixed] Data stats are shown for Adguard app in Apps Management #889
 • [Fixed] 'Learn more' button link resolves to an undefined page #1113
 • [Fixed] FAQ UI is broken on Android 5.1.1 when you highlight the text #1097
 • [Fixed] The quick settings tile doesn't highlight/shade when you toggle the protection #1100
 • [Improved] 'App details' activity is sped up considerably #1099
 • [Improved] pref.filtered.ports setting now can understand port ranges #830

Other

[Added] 'Watchdog period' advanced setting #1067

Depending on the firmware, Android might be very aggressive to background services, killing them really frequently. In Adguard case this aggressive behavior may be truly destructive. This feature starts a special 'watchdog' service, which keeps Adguard's main process alive. However, it is disabled by default as most of the Android devices do not suffer from the 'random process killing' issue.

 • [Added] ABVPN filter #1015
 • [Added] Hungarian filter #1011
 • [Added] Adguard French filter #1127
 • [Changed] Default HTTPS exclusions list was updated #1116
 • [Changed] 'Update only over WiFi' option is grayed out when automatic filters update is disabled #953
 • [Fixed] Crash while updating Adguard #1086
 • [Fixed] 'Filters autoupdate period' graying out bug #956
 • [Fixed] Premium license expiration notification is shown after the first installation #1062
 • [Fixed] Cannot send MMS when Adguard is in Proxy+Auto filtering mode #1058
 • [Fixed] VpnService.prepare crashes due to XPosed module #1084
 • [Fixed] An attempt to get a license from within the app makes Adguard crash when there's no browser installed #1112
 • [Fixed] Compatibility issues
 • [Improved] UDP connections handling was reworked #906

It hasn't been long since we have released an urgent hotfix for Adguard v2.8, and today there is going to be another one. It is not normal when such things happen, we realize it, and want to apologize to all of you. We'll do our best to avoid such situations in future.

The most major fixed problem concerns one of the low-level settings - pref.vpn.ipv4.bypass, which, as the name suggests, allows to disable filtering for all ipv4 traffic. It was simply missing in the latest release version.

Along with the problem mentioned above, a couple of other issues were addressed.

An important hotfix for the recent release of Adguard v2.8. It contains only one, but crucial fix:

[Fixed] Routes exclusion string bug #939

This bug affected Adguard's work in WiFi networks and could lead to several problems, such as: no filtering fore some websites, local network FTP-server disability, incorrect functioning of WiFi calling feature.

Finally, it's time for Adguard for Android 2.8 to come to light! It brings the ad blocking quality to the next level with several big novelties such as Simplified domain names filter or extended CSS support. Many new low-level settings will allow advanced users to customize app to their liking, and for all the rest we bring quite a few quality of life improvements and bugfixes. We hope everyone finds something useful in the new Adguard for Android version.

Ad Blocking

[Added] Support for Extended CSS and Extended Selectors #810

Extended CSS support is a very important addition in terms of future (and present) possibilities that it opens for ad blocking. Extended CSS is a module for applying CSS styles with extended selection properties. Basically, it means that we will be able to select and, therefore, block some elements that we would not be able to block otherwise. Currently we support following pseudo-classes: -ext-has ( :has ), -ext-contains ( :contains ), -ext-matches-css ( :matches-css ).

'Extended selector' is a technical term, but what hides behind it? With extended selectors support, we can much more easily create some rules that were very, very hard to create earlier. Notably, this concerns rules required to block such things as 'Sponsored posts' on Facebook.

[Added] Simplified domain names filter #876

Fresh addition to the Adguard filters family. Simplified domain names filter is composed of several filters (English filter, Social media filter, Spyware filter, Mobile ads filter, EasyList and EasyPrivacy), modified for better DNS filtering. It blocks ads and trackers wherever it is possible to indicate own DNS addresses. Note that it will block the whole domains and not the specific URLs. You can learn more about DNS blocking by visiting our website adguard.com.

[Changed] "Filter DNS requests" feature is now available for non-premium users #875

With Adguard DNS introduced and being free, there is no point in keeping this Adguard for Android feature paid. Now it will be equally accessible for all users alike. There is still plenty of good stuff in the Premium version of the app :)

[Added] pref.root.clear.youtube low-level flag #907

This option will allow rooted users to automate removing Youtube app data, which appears to be crucial for blocking ads in it. By the way, in one of the recent articles in our blog you can find a detailed guide to blocking ads in YouTube app.

 • [Added] 'pref.filtered.ports' added to low level settings - advanced users can now add new ports to filter #796
 • [Added] $websocket content type modifier - it will enable to use rules written exclusively for WebSocket connections #801
 • [Added] $important rule modifier #833
 • [Added] Latvian filter list #730
 • [Added] List-KR filter list #756
 • [Added] A new low-level setting: "pref.boot.startup.delay" #776
 • [Changed] Multiple browsers added to the list of browsers filtered by default #757, #808, #862, #922
 • [Fixed] $replace rules can now be applied along with other filtering rules #844
 • [Fixed] $app modifier is ignored when HTML content is being filtered #921
 • [Fixed] HTML filtering rules with wildcard attribute can not be parsed #917
 • [Improved] Users are now allowed to select filters update check period #746
 • [Improved] Increased content filtering rules maximum length limit #590
 • [Improved] HAR file writer, which is used for debugging purposes #784
 • [Improved] QUIC-connections blocking for the Chrome browser #766

Networking

[Added] pref.vpn.ipv4.bypass low-level setting #909

If this option is enabled, Adguard will ignore all IPv4 connections. This might appear wierd and unnecessary, but in reality it allows to use Adguard as a 'DNS-level' ad blocker. You only need to enable the following options: pref.vpn.ipv4.bypass, pref.vpn.ipv6.bypass, DNS requests filtering and Adguard DNS filter (the latter is not crucial, but will help immensely with blocking ads in browsers). Adguard will cease filtering other apps' traffic, and will only block ad domains on the DNS requests level. As a result, ad blocking quality will drop and Firewall functionality will not be available, but also there will be close to zero performance penalty.

 • [Added] VPN restart feature #733
 • [Changed] Updated default SSL whitelist #843, #848
 • [Changed] Protection is now paused automatically when Bluetooth tethering is detected #791
 • [Changed] IPv4 connections now have priority over IPv6 connections #802
 • [Changed] New server is now used for filters #863
 • [Changed] The way Adguard blocks IPv6 #853
 • [Fixed] Wi-Fi calling for AT&T #817
 • [Fixed] Crash due to "Too many open files" error #834
 • [Fixed] ENOBUFS error while writing to the TUN #724
 • [Fixed] SOCKS 5 proxy blocks internet traffic #660
 • [Fixed] Error processing HTTP/2 requests #850
 • [Fixed] HTTPS connections with some upstream HTTP proxy #839
 • [Fixed] "Operation not permitted" error while processing UDP connection #840
 • [Fixed] Issue with traffic slipping through firewall #765
 • [Improved] HTTPS is now used for safebrowsing service requests #912
 • [Improved] Adguard styles are now protected from removal #913
 • [Improved] Adguard automatically detects when Adguard's certificate is moved to system certificate storage (Helps with https filtering in Android N+) #755

UI

 • [Added] 'Installation date' to the app details screen #794
 • [Added] A Quick Settings tile for Android N and up #767
 • [Added] A low level switch to enforce "protection paused" notification to be visible even when notification icon mode is set to 'None' #838
 • [Changed] Some localizations were updated #919
 • [Changed] Filtering methods explanations were updated #136
 • [Changed] IME (typing) mode for adding/importing custom rules dialogs #835
 • [Changed] System packages list is added to the "Tech info" section of "Android OS" details screen #857
 • [Changed] Apps Management screen is automatically updated when new app is installed - no need to restart Adguard anymore #747
 • [Changed] 'Apps and Statistics' section renamed to 'Apps Management' and brought to the main menu #823
 • [Fixed] Time format on main screen now follows system settings #819
 • [Fixed] Unnecessary exception is logged #854
 • [Improved] Filter editor now recognizes lines starting with "!" as commentaries in user-imported filters #759

Minor and compatibility issues

Lots of other minor issues and compatibility fixes. The full list can be found in our GitHub repository inside the descriptions of previous beta versions.

Hi! We can't wait to tell you about new Adguard for Android version!

It has a little bit for everyone. If you like to have everything under control and customize filtering for every app, check out new settings section - 'Apps & Statistics'. It is much easier now to make your apps behave exactly as you want them to.

For custom filter rules enthusiasts we have a new modifier: $app. Create rules that affect only one specific app, or all other apps except for it.

Those who use Android N devices will save a lot of nerves now - new version of Adguard automatically detects if an app is created specifically for Android N, which allows to avoid many problems (this affects some other potentially problematic apps too).

And everybody will notice a general increase in quality. Many bugs were fixed, many useful changes were made. All details are in the changelog below.

UI

[Added] ‘Apps & Statistics’ settings section #633

We decided to seriously redesign our Firewall section. There will be no more ‘Apps & Settings’ sub-section inside ‘Firewall’. Instead, we introduce a whole new first-level section named ‘Apps & Statistics’. It very much resembles the now gone ‘Apps & Settings’ but has some differences. For example, we got rid of ‘global’ switches - these buttons were too misleading.

Also, you can now disable network access when the screen is off, and you can configure it for each app separately. Not only new connections are not allowed when this option is enabled, but also all existing connections are terminated when the screen goes off.

Another big change is disposal of exclusions lists. Now you can simply add an app to exceptions through the ‘Apps and Statistics’ screen. There are other changes too, and we will not list them all here. We believe the new layout is more intuitive and you will have no troubles navigating through it.

Important note: this is not yet a big redesign we plan to do in Adguard 3.0. Only the tip of the iceberg :)

 • [Added] An option to browse for a file to import user filter #120
 • [Added] A notification to inform user of expiring license #606
 • [Added] New localizations: Slovak & Norwegian Bokmål #688, #717
 • [Changed] Disabled vibration and sound for Adguard notifications #205
 • [Changed] Instead of stopping protection on settings change, a toast message is showed #667
 • [Changed] When user changes default firewall settings, ask him if he wants to reset per-app settings #675
 • [Changed] Show notification when VPN is revoked #672
 • [Changed] Adguard now counts DNS traffic towards a special “virtual” package named “DNS” #668
 • [Changed] Made some minor UI enhancements #684, #685, #687, #692, #697, #698, #700, #721, #726
 • [Fixed] Adguard closes if you swipe it with ‘No icon’ notification setting #662
 • [Fixed] An issue with Samsung’s buggy firmware (messed notification sounds) #716
 • [Improved] Premium features description #669
 • [Improved] UI accessibility for a visually impaired users #519

Ad Blocking

[Added] $app modifier #544

This modifier will be useful for advanced users who create their own custom rules. It allows both blocking ads in a specific app and blocking ads everywhere except for that app. For example, Facebook uses same domains for both ads and useful stuff. This modifier allows to block facebook ads in other apps without breaking the Facebook app itself.

[Fixed] Detect if app targets Android N #653

Due to Android N security policy, HTTPs filtering is impossible for apps developed specifically for Android N, or other apps where user-installed certificates are not trusted. Previously that could lead to errors and app crashes. Now Adguard detects if app targets Android N and does not filter HTTPS for such apps.

 • [Added] RoList filter to the list of supported filters #523
 • [Changed] Several browsers were added to the list of filtered by default #708, #731
 • [Fixed] Disabling filtering for “Android OS” now fully excludes OS packages from the VPN #732
 • [Improved] Added support for the :style pseudo class syntax #701
 • [Improved] Modified $empty modificator behavior to improve filtering #677
 • [Improved] Increased content filtering rules maximum length limit #590

Networking

 • [Changed] Allowed DNS requests for root user #535
 • [Fixed] An issue when allowed apps couldn’t connect when DNS was blocked #714, #720
 • [Fixed] SSL whitelist no more can be applied to random domains #738
 • [Fixed] Resolved shadowing of our Apache commons classes by old versions shipped in Android #709
 • [Improved] All our requests are now more secure with SSL/TLS #611

Install/Update

 • [Added] Automatic protection restart after Adguard update #725
 • [Fixed] Self killing on update #696

Compatibility

From now on it will be much easier for users to add any app to exclusions. No need to go to low-level settings anymore, just open the apps screen in ‘Apps and Statistics’ and add it to exclusions from there.

Following compatibility issues were fixed:

 • Ad blocking interferes with videos in Mail.ru news app #711
 • Upload doesn’t work for Yandex Disk #736
 • Samsung Battery Saving mode #378, #656
 • HTC battery optimization #536
 • Sync for Reddit app #645
 • Cortana voice app #661
 • Lazada app #680
 • Smart appointments in Google Calendar #658

Following apps were added to exclusions due to problems caused by filtering:

Idealo, Mountainview, Itau, Yik Yak, Box, Jet, MeetMe, MoovIt, Waze, Prisma, Grindr, Romeo Uncut, SwiftKey, S Voice, Goes, NU.nl, com.samsung.syncservice, Coursera, Astana Bank, Google Now, Yandex Navigator, Heetch, TomTom Go Mobile, Amazon apps, some banking apps

(Issues: #673, #729, #641, #516, #642, #676, #612, #528, #492, #733, #715, #710, #702, #712, #686, #679, #674, #659, #655, #650, #637, #584, #447, #624, #647)

Za punu istoriju verzija, posetite ovu stranicu.
Isprobajte AdGuard za Android potpuno besplatno i osetite razliku! Jednom kada probate našu aplikaciju, nikada nećete poželeti da je uklonite.
Više na AdGuard
Forum
Uvek smo otvoreni za komunikaciju. Možete ostaviti povratne informacije o AdGuard-u za Android na našem Forumu.
Github
Imamo otvoreno prijavljivanje grešaka. Budite slobodni da prijavite bilo koji problem ili jednostavno pogledajte šta trenutno radimo.
Baza znanja
Imate pitanje na koje nije odgovoreno na ovoj stranici? Idite u našu bazu znanja, verovatno je tamo odgovoreno.